Tervetuloa Satakunnan Omaishoitajat ry:n kotisivuille!

PÄIVITÄMME NETTISIVUJA TÄLLÄ HETKELLÄ. PAHOITTELUT PÄIVITTÄMISEN AIHEUTTAMASTA EPÄSELKEYDESTÄ. OTA YHTEYTTÄ, JOS JOKU ASIA ASKARRUTTAA, SUSANNA RONIMUS PUH. 044 026 6300.
 


SATAKUNNAN OMAISHOITAJAYHDISTYS

on perustettu vuonna 1999 ja sen kotipaikkana on Pori. Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen Omaishoitajaliittoon. Yhdistys toimii koko Satakunnan alueella.

Toiminnan tarkoituksena on omaishoitajien ja heidän perheidensä tukeminen, etujen ajaminen sekä aseman parantaminen.

Satakunnan Omaishoitajat ry on omaisyhdistys, joka tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa omaishoitajille ja läheisille, joilla on huoli omaisensa tai läheisensä kotona pärjäämisestä.
 
On tärkeää, että kaikki perheenjäsenet sekä lähipiiri saavat tukea, kun läheinen sairastuu, vammautuu tai jonkun muun syyn takia tarvitsee apua arjessaan. Omaishoitotilanne tulisi tunnistaa jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta omaishoitajat voidaan tavoittaa ja heille voidaan antaa tietoa ja tukea. Varhainen tunnistaminen auttaa pitämään huolta myös omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista.
 

Omaishoitajien tukitoiminnan uranuurtaja Yhdysvalloissa, Rosalyn Carter, on todennut, että maailmassa on vain neljänlaisia ihmisiä:

  • heitä, jotka ovat olleet omaishoitajia,

  • heitä, jotka ovat omaishoitajia,

  • heitä, joista tulee omaishoitajia,

  • heitä, jotka tarvitsevat omaishoitajia.

 
 

AJANKOHTAISTA:

 

Päivitämme nettisivuja tällä hetkellä

Päivitämme nettisivuja saavutettavuuslain mukaisiksi. Pahoittelemme päivityksen aikaista sekavuutta sivuilla. 
 

AVOIN YLEISÖLUENTO EURAJOELLA: Unen ja levon merkitys hyvinvointiin

- materiaalit

Eurajoella järjestettiin yhteistyössä Eurajoen kunnan kanssa avoin yleisöluento unesta 2.10.2019. Luennoitsijana oli Satauni-tutkija ja yleislääketieteen erikoislääkäri Ritva Lähteenmäki, jonka diaesitykseen pääset tästä.

 

JÄSENKAMPANJA!

Lokakuussa liittyville uusille jäsenille tarjotaan loppuvuosi maksutta.
Liity helposti jäseneksi täältä: https://omaishoitajat.fi/jasenasiat/.
 

eOvet-kurssi etäomaishoitajille 28.10.–25.11.2019

Omaishoitajaliitto järjestää eOvet-kurssin etäomaishoitajille. Etäomaishoitaja on henkilö, joka huolehtii läheisestään, joka asuu kauempana, usein toisella paikkakunnalla.

Ilmoittaudu mukaan 21.10. mennessä täällä: https://omaishoitajat.fi/tapahtuma/eovet-kurssi-verkossa-2-2/

Kurssit järjestetään verkko-oppimisympäristö Optimassa. Kurssit kestävät neljä viikkoa ja osallistua voi oman aikataulunsa mukaan. Osallistujat muodostavat suljetun ryhmän, jossa käydään keskusteluja muiden kurssilaisten kanssa.


Rinnallakulkijoita omaishoitajille, PORI/ULVILA

Eläkkeellä olevat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset kulkevat puoli vuotta omaishoitajien rinnalla syksystä 2019 lähtien. Omaishoitajalla on mahdollisuus jakaa omaishoitajuuteen liittyviä kokemuksiaan ja tunteitaan kahdenkeskisissä tapaamisissa kerran kuukaudessa. Omaishoitajien ja rinnallakulkijoiden yhteinen aloitustapaaminen on perjantaina 18.10. klo 14-16 yhdistyksen toimistolla. Ilmoittaudu mukaan Susannalle puh. 044 026 6300.  
 

Materiaalit unen merkityksestä ja hyvästä lääkehoidosta

Porissa järjestettiin avoin yleisötilaisuus unen merkityksestä ja hyvästä lääkehoidosta 9.5.2019 Ravintola Liisanpuistossa. Luennoimassa olivat apteekkari Leena Astala sekä yleislääketieteen erikoislääkäri sekä Satauni-tutkija Ritva Lähteenmäki. Materiaalit unesta ja lääkkeistä saat auki aihetta klikkaamalla.
 

2 viikon maksuton henkilöturvapalvelu-kokeilu jäsenille

Suvanto Care on uudenlainen henkilöturvapalvelu ikäihmisten ja muistisairaiden tueksi. Paikannin ja mukana kulkeva turvapuhelin samassa laitteessa! Läheiset saavat hälytykset suoraan älypuhelimeen ja voivat nähdä puhelimensa ruudulta hälytyksen sijainnin kartalla sekä soittaa paikanninlaitteeseen. Yhdistyksen jäsenenä Teillä on mahdollisuus kokeille Suvanto Mukana -turvapalvelua kahden viikon ajan ILMAISEKSI.

Tartu tarjoukseen ja soita:
Tanja Tukkikoski puh. 045200 8150.

"Turvallisuudentunne on kasvanut todella paljon. Ei tarvitse enää ulos lähtiessäkään huolehtia kuin, että Suvanto-paikannin on mukana.”
Kalevi 74v, Suvanto Mukana –palvelun käyttäjä 

 
 

TYKKÄÄ MEISTÄ FACEBOOKISSA

Tykkää meistä myös Facebookissa: Satakunnan Omaishoitajat ry  

Tästä linkistä pääset yhdistyksen Facebook-sivuille: https://www.facebook.com/satakunnanomaishoitajat

 
Satakunnan Omaishoitajat ry logo Veikkauksen logo