OmaisOiva-toiminta

 Satakunnassa

 
OmaisOivan logo 

Yhdistys tekee alueellista OmaisOiva-lähitoimintaa omaishoitoperheiden auttamisen varmistamiseksi. Tavoitteena on lisätä omaishoitajien ja heidän perheidensä hyvinvointia ja jaksamista. Tarkoituksena on, että omaishoitajat tunnistetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, omaishoitajat tavoitetaan ja heille annetaan tietoa sekä tukea.

 

Toimintamuodot:

OmaisOivan eri toimintamuodoista voit valita itsellesi sopivan – tai kokeilla niitä kaikkia. Kun tarvitset eväitä omaishoitajana toimimiseen ja haluat viihtyä toisten omaishoitajien seurassa, tule mukaan.
 


OmaisOiva-kioski

Lyhytkestoisia infopisteitä ja -tilaisuuksia; tavoitteena tiedon ja tukimuotojen jakaminen sekä omaishoitajuuteen liittyvän yleisen tietoisuuden lisääminen - etsivä ja löytävä työ.

OmaisOiva-kahvila

Avoimia keskustelutilaisuuksia omaishoidosta kiinnostuneille, mahdollisuus vertaistukeen ja kokemuksien jakamiseen toisten omaishoitajien ja läheisten kanssa.
 

OmaisOiva-ryhmä

Vertaistukiryhmät sekä toiminnalliset ja liikunnalliset ryhmät. 

OivaHetki

Henkilökohtaista keskustelutukea, kuuntelua ja yhdessä olemista. Hetki omaa aikaa. Esim. Omaishoitajan rinnallakulkija-toiminta.
 

Ovet-valmennus

®

16-tuntiset pienryhmävalmennukset alkaville omaishoitajille. Ovet-valmennus® tukee omaishoitajuutta ja helpottaa etenemistä omaishoidon polulla. Valmennuksen eri kerroilla on mukana mm. omaishoidon palveluohjaaja, muistineuvoja, fysioterapeutti ja Kela. Ovet-valmennuksiin ovat tervetulleita kaikki, jotka auttavat apua tarvitsevaa läheistään.
 
Valmennus on tarkoitettu erityisesti sellaisille omaisille, joiden perheissä omaishoitotilanne on uusi.
 
Ovet-valmennuksesta on suunniteltu myös räätälöidyt valmennukset muistisairaan omaishoitajalle sekä mielenterveysomaiselle. Vuonna 2020 on tarkoitus suunnitella valmennus myös erityslasten vanhemmille.
 
Vuoden 2018 alusta lähtien omaishoitosopimuksen tehneiden omaishoitajien valmennus on kunnan järjestämisvastuulla. Omaishoitajaliiton paikallisyhdistysten järjestämä Ovet-valmennus® täydentää kuntien lakisääteistä valmennusta, joten omaishoitosopimuksen tehneet omaishoitajat ovat tervetulleita Ovet-valmennukseen sen jälkeen, kun ovat kunnalta saaneet valmennuksen tai sopineet kunnan kanssa sen toteutumisesta.  
 
Ovet-valmennuksen sisältö
 
Lue lisää Ovet-valmennuksesta® Omaishoitajaliiton sivuilta: https://omaishoitajat.fi/omaishoitajalle/ovet-valmennus/

 
 
Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Satakunta eli Merikarvia, Siikainen, Honkajoki, Karvia, Pomarkku, Kankaanpää, Jämijärvi, Pori, Ulvila, Nakkila, Harjavalta, Kokemäki, Eurajoki, Eura, Rauma, Säkylä ja Huittinen. Toimintaa toteutetaan ja laajennetaan alueellisesti omaishoitajien tarpeet ja toiveet huomioiden. Näet kuntakohtaiset tapahtumat välilehdiltä.

Satakunnan kartta

 
OmaisOiva-toimintaan osallistuakseen ei tarvitse olla jäsen. Sähköpostiosoitteensa antaneet ovat OmaisOivan sähköpostilistalla. Voit tutustua OmaisOiva-toiminnan tietosuojaselosteeseen tästä.
 
(EU:n uusi yhtenäinen tietosuoja-asetus (GDPR) astui voimaan 25.5.2018. Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme noudattamaan uutta tietosuoja-asetusta.)
 
Veikkauksen logo 
 
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) rahoittaa OmaisOiva-toimintaa Veikkauksen tuotoilla.