TIETOA YHDISTYKSESTÄ

 
Satakunnan Omaishoitajat ry on perustettu vuonna 1999 ja sen toimisto sijaitsee Porissa. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Satakunta.
 
Satakunnan Omaishoitajat ry tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa omaisille ja läheisille, joilla on huoli läheisensä kotona pärjäämisestä. Tarkoituksena on auttaa ja tukea satakuntalaisia omaishoitajia. Yhdistys tukee niin tulevia, nykyisiä kuin entisiäkin omaishoitajia.
 
On tärkeää, että kaikki perheenjäsenet sekä lähipiiri saavat tukea, kun läheinen sairastuu, vammautuu tai jonkun muun syyn takia tarvitsee apua arjessaan. Omaishoitotilanne tulisi tunnistaa jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta omaishoitajat voidaan tavoittaa ja heille voidaan antaa tietoa ja tukea. Varhainen tunnistaminen auttaa pitämään huolta myös omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista. 
 
Satakunnan Omaishoitajat ry:n toimintaa ohjaa ja siitä vastaa Satakunnan Omaishoitajat ry:n hallitus. Hallitus koostuu vapaaehtoisista toimijoista. Vapaaehtoisten hallitustoimijoiden järjestämän perustoiminnan lisäksi yhdistyksessä toteutetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen tukemaa OmaisOiva-toimintaa. Toimintaan on palkattuna toiminnanjohtaja sekä kaksi omaistoiminnan ohjaajaa. Vapaaehtoiset ovat tärkeä voimavara myös OmaisOiva-toiminnassa. Vapaaehtoistoiminnastamme saat lisää tietoa Vapaaehtoistoiminta-välilehdeltä.
 
 
 

Jäsenyys

Yhdistyksen jäseneksi hyväksytään omaishoitajat, läheiset sekä omaishoitajien asemasta kiinnostuneet. Yhdistyksen jäsenmaksu on 25 euroa vuodessa.
Satakunnan Omaishoitajat ry:n jäsenenä kuulut Omaishoitajaliittoon ja saat liiton jäsenedut. Jäsenet saavat neljästi vuodessa ilmestyvän Lähellä -lehden, loma- ja palveluoppaan sekä kahdesti vuodessa Satakunnan yhdistyksen jäsentiedotteen. Omaishoitajien lomat ovat nähtävissä Omaishoitajaliiton sivustolla. Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus liiton jäsenpalveluihin, kuten lakineuvontaan sekä loma- ja kurssitoimintaan.
 
Omaishoitajaliiton sivuilla voit liittyä jäseneksi, lukea viimeisimmän Lähellä -lehden ja tutustua liiton palveluihin. Tästä klikkaamalla pääset Omaishoitajaliiton sivuille ja tutustumaan liiton rekisteriselosteeseen.
 
Voit liittyä jäseneksi myös yhdistyksen toimistolla tai ottamalla yhteyttä yhdistyksen työntekijöihin.