TIETOA YHDISTYKSESTÄ

 
Yhdistys on perustettu vuonna 1999 ja sen toimisto toimii Porissa.
 
Satakunnan Omaishoitajat ry on omaisyhdistys, joka tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa omaisille ja läheisille, joilla on huoli läheisensä kotona pärjäämisestä. Tarkoituksena on auttaa ja tukea satakuntalaisia omaishoitajia.
 
Omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta läheisestään, joka sairaudesta, vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivan tarpeesta johtuen ei selviydy arjestaan omatoimisesti.Yhdistys tukee niin tulevia, nykyisiä kuin entisiäkin omaishoitajia.

Satakunnan Omaishoitajat ry:n henkilökuntaan kuuluvat toiminnanjohtaja ja kaksi omaistoiminnan ohjaajaa.

Toimintaa ohjaa ja siitä vastaa Satakunnan Omaishoitajat ry:n hallitus, johon kuuluu yhdeksän (9) toimijaa.


Jäsenyys

Yhdistyksen jäseneksi hyväksytään omaishoitajat, läheiset sekä omaishoitajien asemasta kiinnostuneet. Yhdistyksen jäsenmaksu on 25 euroa vuodessa. Jäsenet saavat neljästi vuodessa ilmestyvän LÄHELLÄ -lehden, loma- ja palveluoppaan sekä kahdesti vuodessa Satakunnan yhdistyksen jäsentiedotteen. Omaishoitajien lomat ovat nähtävissä Omaishoitajaliiton sivustolla. Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus liiton jäsenpalveluihin, kuten lakineuvontaan sekä loma- ja kurssitoimintaan.

Kannatusjäseneksi voivat liittyä sekä yksityishenkilöt että yritykset ja yhteisöt. Omaishoitajaliitto laskuttaa kannatusjäseniltä jäsenmaksut, mutta tilittää ne lyhentämättöminä paikallisyhdistyksille. Kannatusjäsenmaksu on 50, 70, 100 euroa tai enemmän.

Tutustu Satakunnan Omaishoitajat ry:n rekisteriselosteeseen tästä.
 
Voit liittyä jäseneksi tai kannattajajäseneksi helposti täällä: https://omaishoitajat.fi/jasenasiat/.

Muissa omaishoidon kysymyksissä voi soittaa liiton neuvontapuhelimeen 020 7806 599 ma– to klo 9–15. Puhelun hinta kiinteästä puhelinverkon liittymästä soitettaessa 8,28 snt/puhelu + 5,52 snt/min ja matkaviestinverkosta soitettaessa 8,28 snt/puhelu + 22,14 snt/min.

Tutustu Omaishoitajaliiton rekisteriselosteeseen: Rekisteriseloste Omaishoitajaliitto.
 

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Haluaisitko tuottaa hyvää mieltä itsellesi sekä muille ja toimia vapaaehtoisena OmaisOiva-toiminnassa?

OmaisOiva on Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkauksen tuotoilla rahoittamaa omaishoitajien jaksamista tukevaa lähialuetoimintaa.

Vapaaehtoistoimintaa tehdään tavallisen ihmisen taidoin! Vapaaehtoistoiminnassa et jää yksin, sillä yhdistyksemme tarjoaa koulutusta, tukea ja ohjausta vapaaehtoisena toimimiseen!

Vapaaehtoistoiminnan muodot ovat moninaiset. Meillä voit toimia:

 • omaishoitajan rinnallakulkijana (eläkkeellä olevat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset)

 • virkistystapahtumien järjestäjänä

 • ryhmänvetäjänä

 • Ovet-omaishoitajavalmennuksen ohjaajana

 • kahvinkeittäjänä kokoontumisissa

 • hallitustoimijana


Yhdistyksemme on mukana joka vuosi toukokuussa järjestettävässä Pop up -ravintolapäivässä, jossa vapaaehtoisten mukanaolo on kultaakin arvokkaampaa. Myös Kirkkopyhän järjestämisessä vapaaehtoisten panos on merkittävä. Usein myös erilaisiin tilaisuuksiin kaivataan piristystä ja oheisohjelmaa, unohtamatta myöskään markkinoinnissa tarvittavaa apua. Voit siis antaa arvokasta panostasi myös:

 • leipoen PopUp -kahvilaan levonnaisia
 • tullen myyjäksi PopUp -kahvilaamme
 • jakaen mainoksia esim. ilmoitustauluille
 • kartuttaen kuvapankkiamme
 • osallistuen Kirkkopyhän järjestelyihin
 • piristäen erilaisia tilaisuuksia omilla taidoillasi (esim. musiikki tai lauluesitys)

 

Ideoita otetaan vastaan! Onko sinulla kenties oma idea tai ajatus, kerho tai keskustelu, jonka haluaisit toteuttaa? VINKKAA ROHKEASTI IDEASI MEILLE! Jos mielenkiinto heräsi, ota yhteyttä puheenjohtajaan puh. 050 566 2369 / omaistoiminnan ohjaajaan mari.hellsten@sataomaishoitajat.fi.


Vapaaehtoisistamme pidetään listaa. Tutustu vapaaehtoisia koskevaan tietosuojaselosteeseen tästä.


(EU:n uusi yhtenäinen tietosuoja-asetus (GDPR) astui voimaan 25.5.2018. Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemmenoudattamaan uutta tietosuoja-asetusta.)

 
 

Tule yhteistyökumppaniksi

Kohtaatko omaishoitajia työssäsi? Haluaisitko järjestää heille toimintaa?

Teemme yhteistyötä kuntien, seurakuntien, oppilaitosten ja muiden yhdistysten kanssa. Tavoitteena on laajentaa toimintaa omaisten ja omaishoitajien tarpeiden sekä toiveiden mukaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Jos kiinnostuit toiminnastamme, ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä omaishoitajille ja läheisille toimintaa.